Opzet van de lezing

Vanaf 20 uur hoor je in de lezing over het effect van voeding en leefstijl op je lichaam en geest. Met speciale aandacht voor de helende werking van voeding en leefstijl op ADHD en autisme.Daarna bespreken we wat je graag eet. Breng daarom je favoriete product uit je keukenkast mee, dan lezen we samen het etiket en licht ik toe waarom dàt gezond voedsel voor je is of wat het juist schadelijk maakt!

Meeschrijven is aan te raden. Welkom!

Praktische informatie

Lezing op 29 januari in wijkcentrum De Wijkern

Eilandplein 300
6922 ER Duiven

De zaal gaat open om 19 uur, de lezing is van 20-22 uur

Entreeprijs € 5,00
Gratis Tanita Meting t.w.v. € 15,00
Meet uw vocht, botten, spiermassa, gewicht en gezondheidsleeftijd

Aanmelden via: info@dewijkern.nl

Achtergrond over de lezing

Wat is autisme? ADHD? HSP? Wat is het wèrkelijk?

Hoewel de reguliere gezondheidszorg er een diagnose voor heeft, is en blijft autisme net als ADHD iets heel ongrijpbaars! De uiterlijke kenmerken zijn uiteenlopend en ook de belasting in het dagelijkse leven is voor ieder mens met deze stoornissen heel persoonlijk en divers van aard. Belastend, dat is het zéker!

Als ik zelf zou zeggen “ik ben autistisch”, wat zou ik daar mee bedoelen?

Ik ben me bewust van de specifieke manier waarop mijn brein werkt; mijn brein dat supercreatief en prettig intelligent is, maar me ook vaak lam legt, niet meewerkt als ik aan het werk ben en me eindeloos laat puzzelen voordat ik mijn omgeving begrijp, wat mijn functioneren heel vermoeiend maakt.

Noem deze neurologische stoornissen zoals je wilt; ADD, HDD, autisme, HSP.

Maar wàt lost een dergelijke diagnose in de kern eigenlijk op?

Helaas zag ik ook mijn kinderen hier mee worstelen waardoor heb ik me er nooit bij neergelegd heb dat dit disfunctioneren een status quo is. Jarenlang zocht ik naar manieren om hun neurologische functies te verbeteren. Maar wel zonder medicijngebruik en zonder de belasting van therapieën die hoop op verbetering wekten maar die wij desondanks niet effectief achtten. Met homeopathie hadden we al wonderen verricht die het leven een stuk beter leefbaar maakten, ook met méér mogelijkheden tot studie, zelfstandig leven en werken en talent ontwikkelen! Maar er bleef iets haperen!

Zo kwam ik al speurend dicht bij, wereldwijd èn op internet uiteindelijk volkomen nieuwe oplossingen op het spoor voor genoemde stoornissen. Deze kennis op basis van de leer der Epigenetica bracht mijn inzichten om zeep die ik aanleerde in de HAVO biologielessen en de studie als A verpleegkundige en daarom was het best een hele stap om de alternatieven te accepteren. Maar de prioriteit voor verbetering van leven was hoog en ik begreep de uitleg hélemaal dus ik durfde vertrouwen te stellen in deze uiterst nieuwe kijk op gezonde keuzes! Om de adviezen voor de kinderen te testen op effect èn mezelf de kennis eigen te maken om die aan hen te kunnen overdragen zette ik eerst zelf deze nog onbekende stappen; verandering van mijn voeding, anders omgaan met beweging, specifieke stoffen vermijden, stress uitbannen.

Vanaf het moment dat ik deze combinatie van kennis toepaste verliep mijn eigen functioneren al binnen een paar weken verrassend veel soepeler. Side effect was dat ook mijn heftige allergieën verdwenen. En ook indrukwekkend is de geleidelijke geestelijke omslag met een ongekende helderheid van denken die nu mijn normale staat van zijn is. Groot positief effect dus, en het is daarnaast zo opvallend dat de omslag zo eenvoudig is uit te leggen, zelfs voor de hand ligt. Die komt puur door het herstel van balans in de chemische huishouding in het lichaam die alle processen in en door de darmen, zenuwen en het brein aansturen.

Zo beïnvloed ik nu zèlf mijn neurologische schade, kan ik deze herstellen nu ik mijn natuurlijke chemie ondersteun in plaats van verstoor en zo mijn balans en genezingsproces activeer!